Miért van szükség adatelemzésre?  (3 perc)

2019.07.11

Szóval, mi az adatelemzés? Az adatok elemzése az adatok ellenőrzésének, tisztításának, átalakításának és modellezésének folyamata, azzal a céllal, hogy hasznos információkat találjon, következtetéseket javasoljon és támogassa a döntéshozatalt. Az üzleti elemző azonban olyan személy, aki egy szervezetet vagy üzleti területet (valós vagy hipotetikus) elemez, és dokumentálja üzleti tevékenységét vagy folyamatait, rendszereit, értékeli az üzleti modellt vagy annak technológiájával való integrálását. Másrészt az adatelemzőknek hasonló készségekre is szükségük van, de magas technikai képességgel kell rendelkezniük, mivel a szerep nagy része olyan összetett adatbázisokra, statisztikákra és képletekre összpontosít. Az adatelemzés fő előnyei meglehetősen magától értetődőek. 

Hogyan javíthatja valaki a folyamatokat és azonosíthatja a problémás kérdéseket, ha nem hajlandóak megnézni az adatokat, hogy megbízható javításokat végezhessenek? 

Az adatok elemzése az adatok ellenőrzésének, tisztításának, átalakításának és modellezésének folyamata, azzal a céllal, hogy hasznos információkat találjon, következtetéseket javasoljon és támogassa a döntéshozatalt. Az adatok elemzése lehetővé teszi számunkra, hogy tájékozott döntéseket hozzunk, és megállítsuk a találgatásokat. 


A képzett adatelemző, aki megfelelő adatelemzést készít, a következő előnyöket hozza a szervezetéhez: 

  • Objektív válaszokat, amelyek véget vethetnek egy érvnek.
  • A fontos (és gyakran kritikus) trendek azonosításának időbeli vészharagja lehet.
  • Azoknál a vállalkozásoknál szükségszerű lehet, amelyek valamilyen cselekvést igényelnek, mert néha  korrekciós intézkedéseket javasolnak
  • Adatok elemzését mutatja vizuálisan, ami gyorsabb és jobb döntésekhez vezet 
  • Mérhetőbb tudatosságot hoz a potenciális ügyfelek szokásairól
  • A vállalat számára biztosítékot nyújt a versenytársaikhoz képest.